Sachertorte

Sachertorte

Sachertorte komt van oorsprong uit de hoofdstad van Oostenrijk, wenen. Het is een taart die je vandaag de dag nog steeds kunt eten in de Weense koffiehuizen.

Deze taart past zeer goed bij een kopje koffie. Overigens was Oostenrijk, en met name de stad Wenen, één van de eerste landen waar koffie op grote schaal gedronken werd.

WonenWonen

Dit verklaard ook de vele koffiehuizen waar je deze oer-Oostenrijkse taart kun eten.

Maar de sachertorte kun je natuurlijk ook gewoon thuis maken, hoewel sommige het niet de meest makkelijke taart om te maken vinden.

Recept Sachertorte

Typisch Oostenrijks.

 • 100 Gram Zachte boter
 • 200 Gram Pure chocolade
 • 100 Gram Hazelnoten
 • 200 Gram Fijne suiker
 • 5 Eieren
 • Abrikozenjam, ongeveer een halve pot
 • 200 Gram Poedersuiker
 • 1 Snee Witbrood, verkruimeld in zo klein mogelijke stukjes
 1. Oven voor verwarmen op 160 graden. Springvorm van 24 centimeter doorsnede met een beetje boter invetten.

 2. De hazelnoten in een keukenmachine fijn malen, en deze vervolgens in de droge pan zonder boter of olie roosteren. Laat de hazelnoten vervolgens afkoelen.

 3. In een pan op een laag vuur 75 gram chocolade smelten. Voeg 2 eetlepels water toe, en blijven roeren totdat de chocolade gesmolten is. Laat ook dit even afkoelen.

 4. Eieren splitsen in eidooiers en eiwit.

 5. Klop in een grote kom de boter met de zojuist gesmolten chocolade. Voeg de suiker toe, en een klein beetje zout. Meng dit tot een romig mengsel.

 6. Klop voorzichtig de eidooiers erdoor, de hazelnoten, en de verkruimelde witte boterham.

 7. Klop het eiwit stijf en spatel dit met een houten lepel voorzichtig door het mengsel, en schenk het beslag in de springvorm.

 8. Plaats de taart in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 35 minuten. Je kunt controleren of de taart gaar is door er met een satéprikker in te prikken, of breinaald. Blijft er geen deeg aan zitten is de taart gaar. Anders nog een paar minuten doorbakken.

 9. Laat de taart 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal de taart er vervolgens uit en laat de taart helemaal afkoelen.

 10. Voor het glazuur mengen we de rest van de chocolade met 2 eetlepels water, en laten de chocolade op een zacht vuur smelten.

 11. Haal de pan van het vuur en meng de poedersuiker erdoor. Blijf roeren tot het glazuur gaat glanzen.

 12. Snij de taart in een boven en onderkant, en strijk op de onderkant de abrikozenjam. Leg de bovenste helft weer op de onderkant en strijk het glazuur op de bovenkant en de zijkant.

 13. Plaats de taart nu gedurende minimaal een uur in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.

[wp_ad_camp_1]

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
WonenWonen